De keuken van Portugal (deel 2) : recepten

In vorig deel maakten we kennis met de gewoontes van de Portugese keuken. Dank zij volgende gerechten brengen we een beetje zuiderse zon op tafel!

1. Feijoada

9e10c48df68e763cb0b3eca5dcbce9c3_medium.

Feijoada is een gerecht waarvoor iedere Portugese kokkin haar eigen recept heeft. De basis vormen altijd bonen en meestal ook varkensvlees. Hoe meer soorten vlees, hoe rijker het gerecht. In de noordelijke provincie Tras-os Montes gaan er behalve de snuit en poot van een varken, soms wel drie soorten worst in: een linguica, een farinheira en een chourico de sangue.

2. Cal­do ver­de (boe­ren­kool­soep op z’n Por­tu­gees)

en nog veel meer lekkere gerechten .. voor recepten én foto’s .. klik  HIER


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s