Troyes, shoppingstad en gastronomie

Troyes heeft meer te bieden dan champagne, vakwerkhuizen, mooie kerken en musea … de stad is een belangrijk textielcentrum en dat verklaart meteen de fabriekswinkels.

00259326649e7f65c9bee5425e1888ed_medium.

Fabriekswinkels

In de jaren 1950 besluit ‘Petit Bateau’ zijn onverkoopbare artikelen met kleine weef-en andere foutjes beschikbaar te stellen voor personeel en te verkopen aan lagere prijzen. Zo ontstonden de eerste fabriekswinkels en intussen is het een business geworden.

Troyes is dé bekende stad voor zijn outlet-winkels met merkkledij. Zij bieden het jaar door prijzen die 30 tot 50% lager zijn.

Hét Franse centrum van outletstores is verdeeld over drie industrieterreinen. De winkels zijn geconcentreerd in twee shoppingcentra aan de rand van de stad (bij de industrieterreinen) :

  • In Pont-Sainte-Marie ligt de outlet winkel van ‘Mc Arthur Glenn’, ooit het eerste centrum van fabriekswinkels. Dit winkelcentrum is uit zijn voegen gegroeid en nu is er ook ‘Marques City’ en deel 2 van ‘Mc Arthur Glenn’. Dit alles vind je in het noordwesten van de stad, richting Châlons en Reims.

Websites: http://www.mcarthurglen.fr en http://www.marquescity.com

19dad1a4198ccf4fd267a1def3f5e721_medium.

  • Aan de andere kant van Troyes, in Saint-Julien-les-Villas ligt ‘Marques Avenue’ pal in het centrum. Opnieuw krijg je hier meer dan 100 winkels verzameld als een industriezone, dus minder gezellig aan de buitenkant. Dit centrum bevindt zich in het zuidoosten, richting Chaumont en Dijon.

Website: http://www.marquesavenue.com

c9c831a3f22da42e9aca38a5b4e21fb9_medium.

Beide locaties hebben elk meer dan 100 winkels en zijn goed voor samen 400 merken.

Parkeren kan je achteraan de winkels en je hoeft je auto niet te verplaatsen voor uren winkelplezier.

Dat Troyes zowat de hoofdstad is van deze winkels is geen toeval. Deze stad is reeds van de 12de eeuw een prominent speler in de textielindustrie en sedert de industriële revolutie het belangrijkste productiecentrum van confectiekledij.

Er is nog veel meer … geniet ook van de gastronomie .. klik HIER

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s