Welke kruiden gebruiken bij welk gerecht?

Verse of gedroogde kruiden … ze geven geur, kleur en smaak aan je gerechten.

Hier volgen 20 kruiden die onze smaakpapillen strelen!

Basilicum

f55f4d35087ac8200c73eb582da167b2_medium.

Smaak : heeft een pittige smaak, met accenten van munt, anijs en wat kruidnagel. Het is een van de meest geurige keukenkruiden.

Lekker bij : past perfect bij tomaten, salades en zuiderse groenten, pastagerechten, varkensvlees, gevogelte, kaas, eieren en pizza.

Basilicum is ook het basisingrediënt van pesto.

Gebruik : je kan zowel de blaadjes als steeltjes gebruiken. Laat basilicum liefst niet meekoken. Voeg best toe op het einde van de bereiding. Mag royaal gebruikt worden, het liefst zonder andere kruiden erbij.

Tip : om de smaak beter te behouden; verscheur de blaadjes in plaats van ze fijn te hakken

Bieslook

50649a5cd3e253fd2dac004e6af96112_medium.

Smaak : bieslookpijpjes hebben een frisse en fijne, milde uiensmaak en een intense geur.

Lekker bij : salades, dressings, gekookte aardappelen of aardappelpuree, komkommer, rauwkost, omelet, gegrilde vis en schelpdieren, vlees (vooral bij kalfsvlees en gevogelte), plattekaas (kwark) en kruidenboter.

Gebruik : bladstengels volledig gebruiken of in fijne ringetjes afknippen. Niet verwarmen op hoge temperatuur, ook niet meekoken. Doe bieslook pas voor het opdienen bij je gerecht, anders verliest het smaak. Gebruik royaal!

Tip : bieslook kan je ook decoratief gebruiken , bv om rolletjes vlees of vis mee vast te knopen. Dompel de stengels even in kokend water en laat meteen schrikken in koud water. De stengels zijn dan sterker!

Bonenkruid

13a7d37757bf2bb737b293a53df46fea_medium.

Smaak : peperachtig en scherp aromatisch

Lekker bij : alle soorten bonen, kool, spruitjes, bietjes, komkommer, aardappelen, erwtensoep, vis en gegrild vlees.

Gebruik : spring eerder spaarzaam om met bonenkruid, het smaakt heel sterk door. Het mag gerust meekoken.

Er is zomerbonenkruid en winterbonenkruid. De blaadjes van de eerste hebben een sterke geur en zien eruit als dikke naalden. Winterbonenkruid lijkt op de zomervariant, maar de blaadjes zijn taaier en de smaak is minder verfijnd

Citroengras

a9a67838a801df13887b9638c65dcd06_medium.

Smaak : dit kruid smaakt fris en naar citroen

Lekker bij : citroengras is heel populair in de Thaise keuken en smaakt goed bij vis en zeevruchten. Gedroogd citroengras doet het ook goed op de barbecue.

Gebruik : de zachte, witte delen kun je verwerken in salades en marinades. De groene stronken mag je laten meekoken.

Citroenmelisse

1f818922c9079b0bac19d92f0e892f16_medium.

Dille :

48ea6475b6b0138e03b89aa231e9a1c2_medium.

dragon, koriander … en zoveel meer kan je verder lezen … HIER


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s