Welke kruiden gebruiken (deel 2)

Verse of gedroogde kruiden … ze geven geur, kleur en smaak aan je gerechten.

In VORIG DEEL kwamen al 11 kruiden aan bod.

Hier volgen er nog …

Lavendel

eb9e042c732be4ee677c737356a8f2f6_medium.

Smaak : sterk aromatisch, de blaadjes hebben een licht bittere smaak.

Lekker bij : roomsaus, honing, slagroom, ijs, gebak, confituur, kruidenboter (in combinatie met bonenkruid)

Gebruik : je mag het laten meekoken, maar gebruik met mate

Marjolein

feb0489d63dc92f7af9c2e3330e60275_medium.

Smaak : marjolein heeft een licht zoete, kruidige smaak

Lekker bij : vlees, tonijn, forel, paling, mosselen, bonen, erwten, bloemkool, tomaten- en roomsaus, eieren, salades, pizza en pasta

Gebruik : verse marjolein mag je niet laten meekoken, gedroogde wel. Gebruik met mate.

Munt

Er zijn verschillende soorten munt, pepermunt is de meest courante.

Pepermunt

24cf16297a712e974d029dd8c40e6c04_medium.

Smaak : fris aroma met warme, pittige smaak

Lekker bij : linzensoep, koude soepen, wortelen, artisjokken, kool, onmisbaar bij lamsvlees op z’n Engels, fruitsalades, yoghurt, thee, ijs, confituur, chocolade

Gebruik : gedroogde blaadjes mag je laten meekoken, verse niet. Gebruik met mate, 1 à 2 blaadjes

De kruizemunt is minder sterk en minder pikant dan pepermunt.

63d5c493e478473a9295747937d7e057_medium.

Lekker bij : lamsvlees, kaassaus, tomatensaus, muntsaus, vis, salades, appelmoes, meloen, roomijs, citroencake, confituur;

Gebruik : idem pepermunt

Oregano , Peterselie, Rozemarijn, Salie ….. en nog andere kruiden + hun foto’s kan je verder lezen ….   HIER


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s