Lekkere pastasauzen

Ben je ook zo gek op pasta en … zoek je een gepaste saus?

Zoals meestal in de Italiaanse keuken is de smaakkwaliteit van de ingrediënten van groot belang voor het resultaat. Dat geldt vooral voor heel eenvoudige pasta’s.

Pasta wordt altijd geserveerd met een soort van saus. Soms is het niet meer is dan een dressing. Op enkele sauzen na zijn pastasauzen eenvoudig en binnen een half uur te bereiden. De meeste pastasauzen bevatten tomaat als basis.

b99a21cb4440337ebb0c625499c8c457_medium.

De echte tomatensauzen zijn vooral te vinden in de Zuid-Italiaanse keuken. Er is dan mogelijkheid tot aanvullen met verse groenten, olijven, kappertjes, pijnboompitten, vlees en/of vis en gemalen kaas.

De bekende groene saus nl. ‘Pesto’ komt uit de streek van Genua. En in Noord-Italië komt vaak witte saus voor.

Pastasauzen zijn even gevarieerd als de pastavormen.

Als je pasta maakt, zorg ervoor dat de saus en de pasta tegelijk klaar zijn! Begin dus met het maken van de saus. Jullie hebben allemaal ‘je eigen recept’ voor het maken van een pastasaus.

Maar, laat je eens verleiden door een andere toer op te gaan en een van volgende te proberen ….

1. Groentebolognese

809f9155d4080beafcc135abbcf87cc0_medium.

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 80 gram vers spek
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 2 stengels witte selder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2,5 dl volle melk
  • boter
  • ½ l groentebouillon
  • 1 glas rode wijn
  • kaneel – peper en zout

Bereiding :

  • Maak de groenten schoon en snij ze in kleine blokjes.
  • Stoof ze even in boter en laat ze een half uurtje zachtjes garen – roer ondertussen regelmatig om.
  • Voeg het gehakt toe en bak het rul
  • Roer er de tomaten en de tomatenpuree door. Laat 20 minuten sudderen.
  • Doe er de wijn, de bouillon en de melk bij. Breng op smaak met peper, zout en kaneel.
  • Laat nog 1 uur heel zachtjes sudderen, met het deksel schuin op de pan.

2. Romige paddenstoelensaus

92bdb31820c2c918b25728cd921c15c0_medium.

Voor deze saus en nog veel andere kijk je verder hier … VERVOLG


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s