Nog 8 lekkere pastasauzen

Ben je ook zo gek op pasta? Vond je – de voor jou lekkerste saus – in vorig deel ?

Of ben je op zoek naar nog een totaal andere saus?
8. Alla carbonara

cb13d2bae7242f8ce3defe4b48a62f1f_medium.

  • 8 plakjes bacon
  • 4 eieren
  • 300 ml room
  • 60 gram parmezaan
  • zwarte peper uit de molen

Bereiding :

  • Snij de bacon in reepjes en bak ze knapperig in een pan met antiaanbaklaag.
  • Klop de eieren los. Vermeng ze met de room en de kaas en kruid met peper.
  • Voeg er de bacon aan toe.
  • Schenk de saus bij de gekookte pasta en verwarm al roerend nog een tweetal minuten.

9. Tomatensaus

d82d1d12f7e85540d5533ac84d62dbb4_medium.

  • 3 blikken tomaten van 400 gram
  • 1 grote rode ui
  • 1 stengel selder
  • 1 eetlepel gesnipperde rozemarijn
  • 1 eetlepel gesnipperde bladpeterselie
  • 1 eetlepel basilicum
  • 125 ml olijfolie

Bereiding :

  • Snij de selder in boogjes.
  • Snipper de ui en fruit ‘m in de olie.
  • Voeg er de tuinkruiden, de selder en de tomaten aan toe.
  • Kruid met peper en zout. Laat 1 uur zacht sudderen en roer ondertussen regelmatig om.

10. Boscaiola-saus

5e7664b3c75a6843c663710b6b2ad37a_medium.

  • 125 gram baconreepjes
  • 150 gram champignons, in plakjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 400 ml lightroom
  • 2 eetlepels gesnipperde bladpeterselie
  • olijfolie
  • peper uit de molen en zout

Bereiding  …. lees verder hier … VERVOLG


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s