Een lekker stukje vlees op tafel

Er is toch niets mis met een lekker stukje vlees?

d8a4241b73bdbaeb3cc328911432b067.jpg

Of je nu zin hebt in een knapperig gegrilde steak, een perfect rosé braadstuk of een sappige hamburger, het eten van vlees hoort tot de geneugten des levens. Dat vond de mens toen hij nog in koeienhuiden rondliep. En dat vinden we nu nog steeds als we lekkere spareribs kluiven, van een balletje gehakt genieten of wanneer we een klassieke steak bestellen in een restaurant.

Ik geef toe … wij eten héél wat minder vlees dan vroeger. De vegetarische recepten en gerechten worden hier veelvuldig klaargemaakt. Maar we kunnen ook niet weerstaan aan een lekker stukje vlees.

Fijn aan vlees is dat het zo gemakkelijk te bereiden is: even ‘om en om’ is vaak genoeg om iets heerlijks op tafel te zetten. Een stuk vlees bij een maaltijd zorgt voor net dat beetje extra.

Vlees is eiwitrijk en bevat ijzer, zink en vitamine B. Ons lichaam heeft deze voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Maar dat betekent niet dat vegetariërs een tekort hebben aan al deze voedingsstoffen hoor!

4bfb5a5fc5e2ce052eb8d5eb85c4b5c1.jpg

Dus … af en toe een veggiedag en …. af en toe een stukje vlees …

1. Gevulde varkenssneden met pasta en courgetteroom

22f6da86570da4853a6d396af3497856.jpg

2. Vleesbrood (of gehaktbrood) op Provençaalse wijze

ad20eb5d56adec01ace16a38f203cb15.jpg

3. Hespengebraad met salie en witbier

544016b3d517372f8db6d511297f2905.jpg

Voor de recepten van deze lekker schotels klik je …HIER


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s