Feestelijke visgerechten in papilotte

Feestelijk tussen- of hoofdgerecht met vis (in papilotte)

7e5f71f23d86f13dd1785cd5710963fb.jpg

Ik heb deze gerechten al verschillende keren klaar gemaakt en ik kan je verzekeren dat het elke keer een succes was.

Vooral dat eerste gerecht, “vispapilotte op zijn vlaams”, is een topper als voorgerecht met de feestdagen! en het kan vooraf klaargezet worden!

Succes ermee!

2978094aba21a5608325c24384daf387VklTLmpw

1. Vispapilotte op zijn vlaams

Benodigdheden voor 8 personen

Ingrediënten

  • 8 mooie tongfilets
  • 1/2 kg lottefilet
  • 8 grote of 16 kleine Sint-Jacobsmosselen
  • naar keuze wat gewone mosselen of garnalen

Men kan ook met andere visfilet werken, zoals met kabeljauw, griet … naar eigen keuze

  • 1 grote prei
  • 1 grote wortel
  • 2 sjalotten (eventueel uien)
  • 1/4 liter droge witte wijn
  • 100 gram goede boter
  • 1/4 liter room
  • peper en zout
  • peterselie
  • aluminiumfolie (bladen snijden van ong. 30 cm breedte ((vierkant)

Bereiden

Saus:
– snipper de sjalotten fijn en laat ze met de helft van wijn inkoken tot ze zacht zijn.
– doe er de rest van de wijn en de boter bij en laat eventjes inkoken
– breek de bloem in de room,  voeg dit mengsel bij de vloeistof en laat roerend inkoken en binden
– maak af met kruiden en peterselie tot een zachtromige saus
– de vis schoonmaken als naar gewoonte. De tongfilets dubbel plooien of in rolletje, de andere vis in grove kubussen snijden
– de prei en wortel in reepjes (of stukjes) snijden en eventjes laten stoven
(Dat stoven doe ik omdat ze anders nogal hard zijn in de papilotte)

lees verder hier …. VERVOLG


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s