Lekkere kalfsfricassé klaarmaken

Lekkere kalfsfricassee in een mager sausje

https://i1.wp.com/plzcdn.com/ZillaIMG/453c8ffee0936c618d27ca61b013da29.jpg

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsfricassee
  • klein bakje champignons
  • 1 ui
  • 200 ml halfvolle melk
  • 2 soeplepels bloem
  • 2 soeplepels bakboter (of olie)
  • 4 stukjes zongedroogde tomaat
  • peper, zout, muskaat, gemberpoeder

Bereiden

– Laat de boter bruinen
– Stoof de fijngesneden ui in de boter
– Bak het vlees lichtjes bruin
– Kruide het vlees met peper, zout, muskaat en gember
– Stoof ondertussen de champignons
– Als de champignons lichtjes gaar zijn, giet ze (met sap) bij het vlees
– Voeg er de fijngesneden stukjes gedroogde tomaat bij
– Laat alles lichtjes stoven.
– Giet eventueel een beetje water bij om aanbakken te voorkomen.
Als het vlees mals is …
– voeg er de melk bij
– los de bloem op in een beetje water
– Voeg de bloem bij het vlees en laat lichtjes opkoken.
De melk + bloem kan eventueel vervangen worden door room.
Er kunnen ook worteltjes toegevoegd worden, bij het vlees!
Dien op met aardappelen
Smakelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s