‘Mijn’ zelfgemaakte pompoensoep

http://plazilla.com/de-pompoengekte-is-er-weer

Ik probeer hier te verwoorden ‘hoe’ ik ‘mijn’ pompoensoep klaarmaak.

ad9de0a49b44f21300033487ca0f5d35_1349462

Pompoenroomsoep

Ingrediënten:

  • 1 pompoen van ong. 2 kg
  • 1 blik gepelde tomaten (of passata)
  • beetje groene selder (naar eigen smaak, ik neem ½ selder)
  • 2 ajuinen
  • 35 gram vetstof
  • 1 blikje kippenbouillon
  • water
  • 1 dl room (of melk)
  • peper en zout

Bereiding :

  • Snij de pompoen is kleine stukken
  • Stoof de ajuinen in de boter (of olie)
  • Doe er de pompoenstukjes, selder + gepelde tomaten bij
  • Doe het blokje kippenbouillon + water erbij tot alles onder staat.
  • Laat dit koken op een klein vuurtje (mag wel 30 à 40 min.)
  • Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout
  • Voeg er de room bij

23e2c4c55c6441fad8c2c2b3b28a89f7_1349462

Voor zij die er een extraatje willen aan toevoegen:

  • maak broodkorstjes en voeg ze bij het opdienen toe aan de soep
  • bestrooi de soep met gemalen kaas. Zet 15 min in een voorverwarmde oven van 225°C

544ed1dc47805feb210204207ac46ac7_1349462099dd1577b70e35416263f76858614a7_1349462

Wie het eens op een andere manier wil serveren :

  • spoel de pompoen goed en droog goed af.
  • Snij de bovenkant van de pompoen af.
  • Schep het zaad er met een eetlepel uit.
  • Haal met behulp van een eetlepel en een mes het vruchtenvlees uit de schil zonder ze te beschadigen.
  • Keer de uitgeholde pompoen om
  • Giet de soep in de uitgeholde pompoen en dien zo op.

30b58e1eeacd62a2a4e2558ccb5c5332_1349463

Smakelijk!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s