Schotland : land van mooie natuur, whisky en rijke smaak (deel 2)

In vorig deel had ik het over de kenmerken uit de Schotse keuken en de Schotse eet- en drinkgewoontes

http://keuken-en-gerechten–binnen-aan-buiten-europa.plazilla.com/schotland–land-van-mooie-natuur-whisky-en-rijke-smaak

Hier volgen nog enkele specifieke Schotse gerechten.

White pudding

Een traditioneel en populair gerecht is white pudding. Het is een traditioneel Schots havermout gerecht, hoewel het ook wordt gekookt in Ierland.

De ingrediënten voor witte pudding zijn geroosterde havermout, uien, rundvet, specerijen en kruiden. Sommige slagers maken ook gebruik  van varkensvlees. Het mengsel wordt in darmhuid gebracht.

Zoals je kunt zien op de foto’s van de witte pudding is het niet de meest aantrekkelijke van voedsel, maar Schotse white pudding is erg lekker

Men kan de ‘pensen’ bewaren – zelfs maanden – indien ze opgehangen en droog gehouden worden. Ze kunnen dan in heet water gekookt worden en daarna worden ze in plakjes bruingebakken in de koekenpan.

De plakjes gebakken White pudding wordt vaak bij het ontbijt geserveerd hoewel deze praktijk vaker voorkomt bij de Ieren. In Schotland is white pudding verkrijgbaar als vervanger van de fish in de Engelse klassieker ‘fish and chips’. De naam is dan white pudding supper.

Er is ook vegetarisch witte pudding verkrijgbaar is bij een aantal slagers en winkels in Schotland.

http://www.scottishrecipes.co.uk/white_pudding.htm

Forfar Bridies

Dit is een soort vleesgebak. Het deeg wordt gemaakt op basis van bloem en water en wordt gekruid met zout. Het gebak wordt gevuld met gehakt en ui.

Scottisch egg (Schots ei)

Deze kleine lekkernij is oorspronkelijk gemaakt in de Middeleeuwen. Het was uit noodzaak, voor de Schotse boeren en herders. Door dit middel van het meenemen van voedsel op de velden moesten ze niet naar huis keren voor de lunch. Deze snack werd verpakt in een servet en in de tas gestoken om, samen met een klein stukje brood op te eten. Het bestaat uit een gekookt ei, ingepakt in een gehaktbal en gefrituurd.

Nu is het een gerecht dat vooral bij de lunch wordt gegeten en het is ook uitgegroeid tot een favoriete pub maaltijd.

Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar ze zijn ongelooflijk gemakkelijk te maken!

Scottish porridge

Dit is een Schotse havermoutpap. Deze dikke, beetje slijmerige pap wordt ook bij het ontbijt gegeten. Hij wordt gemaakt met havermoutvlokken, water en zout. Erg goedkoop dus!

Deep fried mars bar

In Schotland is het al jaren een populair gerecht : gefrituurde Mars-repen. Jaarlijks gaan honderden toeristen speciaal naar die ene snackbar in Stonehaven, vlakbij Aberdeen, om dit bijzondere gerechtje te proeven.

De recepten voor al deze gerechten en nog veel andere gerechten vind je … HIER


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s