Wandel mee door Lissabon

In  VORIG DEEL  had ik het eventjes over de verschillende wijken, elk met hun eigen karakter…

Je kunt de wijken als afzonderlijke dorpen beschouwen, verspreid over zeven heuvels en samengesmeed door trams, liften en kabelbanen tot een geheel dat Lissabon heet.

9d296ee361adaf1c91f549c50cbbba7f_medium.

Wijken van Lissabon

De wijk Alfama vormt samen met Castelo de oudste van Lissabon. Hier hangt het wasgoed buiten aan de gevels van de huizen. Het leven speelt zich af op straat.

De wijk Baixa ( de benedenstad) is het commerciële centrum van Lissabon met banken, kantoren en winkels. Overdag is het hier druk, ’s avonds is het rustig in de wijk.

Bairro Alto is de echte uitgaanswijk. Hier zijn de hipste bars en disco’s en tot diep in de nacht kun je hier van kroeg naar kroeg zwerven. In de stegen zijn ook tal van modieuze winkels en galeries gevestigd, vaak naast vervallen panden die nog op restauratie wachten.

In de wijk Belém draait bijna alles rond de ontdekkingsreizen. Wat een gek idee dat op deze plek ooit de grote Portugese ontdekkingsreiziger Vasco de Gama heeft gestaan … aan de oevers van de Taag, startend over het water.

Sintra, een romantische wijk gelegen aan de rand van Lissabon, biedt een mooie mix aan monumenten, bergen en de zee.

De wijk Parque dos Nações is een moderne wijk die speciaal voor de wereldtentoonstelling Expo 98 werd gebouwd

Wij waren vijf dagen in Lissabon. We konden in die dagen veel doen, zien, proeven, beleven, ontdekken … maar eigenlijk mocht onze citytrip nog een dag langer duren!

09261018014454a0a02a70692619a0f3_medium.

We starten onze verkenning vanuit het hotel (hierboven) aan ‘Praça dos Restauradores’, het plein met de 30 meter hoge obelisk in het midden (meer over dit plein in vorig deel)

We wandelen door mooie geplaveide straten …

en we komen op het meest geliefde plein van Lissabon, Praça Dom Pedro IV. Midden op het plein staat een zuil met het standbeeld van Dom Pedro IV, de voormalige koning van Portugal in de 19e eeuw. Maar je zult die naam zelden horen want in de volksmond wordt het plein Rossio genoemd. Het is het kloppende hart van de stad.

lees verder …HIER

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s