Lissabon en lekker eten.

In vorige delen zagen we veel verschillende kanten van de Portugese hoofdstad. Ik was helemaal in de ban van het trammetje 28 in het oudste stadsdeel, Moorse burchten en paleizen … anderen zijn vol bewondering voor futuristische gebouwen.

4fcd1180e42e6f005fab838e682037e3_medium.37646d5eb2fec337c95df2a5af9d4459_medium.

Een citytrip naar Lissabon is niet alleen een aanrader vanwege de charmes van de stad, maar ook vanwege het heerlijke eten.

De inwoners van Lissabon zijn erg trots op hun keuken, ze genieten van eten en wijn en dat merk je ook aan het grote aantal restaurants. Ook als je slechts korte tijd in deze stad verblijft, zal je merken welke belangrijke plaats het inneemt in hun dagelijkse leven.

2a46a32e5bac7875ce631a16b0ea5658_medium.fa63627c15e7ea004ad0071f15f98777_medium.

De authentieke Portugese keuken staat bekend om zijn verse gerechten. Ze zijn eenvoudig maar smaakvol. Of je nu zin hebt om de traditionele keuken uitgebreid te verkennen of liever wil proeven van specialiteiten uit alle windstreken, in Lissabon blijf je niet op je honger zitten.

Visgerechten

Lissabon en zijn omgeving zijn vooral bekend voor hun visgerechten. De vismarkt van Cascais is dan ook de grootste van het land! Wil je de smaak van Lissabon ontdekken, proef dan zeker de beroemde Bacalhau.

12e52418f8f8d4f219dee8c54dfe47de_medium.

Dé bacalhau

Bacalhau is het Portugese woord voor kabeljauw. Dan hebben we het over de gedroogde en gezouten kabeljauw. Heb je verse, ongezouten kabeljauw dan is het aangeduid als ‘bacalhau fresco’.

75fd9cad1aec0475953b790a4f25633a_medium.

bacalhau fresco’

De gezouten stokvis was ooit het eten van de armen. Nu is het een nationaal gerecht en helemaal niet goedkoop meer. De goedkoopste plaats is nu voor de gebraden kip in plaats van de bacalhau.

d9d7b4d84e961a542845848e007f79a6_medium.

Portugese koks kennen ontelbare manieren om bacalhau klaar te maken. Voor de uiterst populaire ‘stokvis’ zouden er 365 verschillende bereidingswijzen zijn, een voor elke dag van het jaar.

Een bekend gerecht is ‘Bacalhau á bras’ – dit is roerei met aardappelen, gezouten kabeljauw en uien.

34d5ff1332ea7b370231fabed463d26d_medium.

Nog twee lekkere bacalhau-gerechten  …

vervolg : klikHIER


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s