De Japanse keuken (deel 2)

Typisch Japans eten

Het is niet de bedoeling om hier alle Japanse gerechten of ingrediënten te bespreken. Ik wil me beperken tot een paar bekende namen.

Let wel, in de kleinere Japanse restaurants zijn niet alleen moeilijke gerechten te krijgen, maar het zijn juist de eenvoudige (en vaak goedkopere) (gebakken)rijst- of noedelgerechten die meest geliefd zijn. Ik denk dan bv. aan een misosoep met een rijstgerecht of een aantal kleine bakjes met daarin aangezuurde (kleine) gerechtjes.

1bf0e950cac816822c5b7ad4a1756ec4_medium.

Velen denken dat de eetcultuur van Japanners alleen maar uit sushi bestaat. Niets is minder waar, ze houden in Japan van een lekker soepje of gestoomde rijst met bijvoorbeeld vis. Hier volgen enkele typische maaltijden.

1. Miso Shiru (misosoep)

3ae2f5afd90b82727b68734293d2cd61_medium.

Deze typisch Japanse soep is een wezenlijk onderdeel van het Japanse leven. Soep wordt niet als voorgerecht gegeten maar tijdens de hele maaltijd.

Zoals de naam al aangeeft, wordt deze soep gemaakt van misopasta (Japanse sojabonenpasta). De soep zit vol verse groente en niboshi (kleine gedroogde sardientjes), stukjes katsuoboshi (dat zijn stukjes bonito => een tonijnachtige vis) en wasabi (de Japanse mierikswortel). In plaats van vis wordt ook vaak tofu gebruikt.

d6dc2281dc39e74e6f29630feda78c4f_medium.

Miso soep is rijkelijk gevuld en is snel te bereiden. Haal je eetstokjes maar tevoorschijn!

02d7aba43891dc2b402d64c93928cce7_medium.

Misopasta : er zijn weinig ingrediënten zo veelzijdig als misopasta. Naast het gebruik als basis voor misosoep kan je er een marinade met een Japans tintje mee maken (voor vis of vlees). Heb je een maaltijd uit eigen land, maar mis je net dat beetje extra pit? Voeg dan wat misopasta toe!

Bij volgende link vind je recepten voor soorten misosoep :

http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/misosoep/

Of probeer het recept van Asmay :

http://http://plazilla.com/page/4295056393/macrobiotisch-eten-soepen

2. Tempura

Tempura is naast de naam van een gerecht ook een manier van bereiden. Eigenlijk is tempura van Portugese oorsprong. Er zaten al Portugezen vanaf de 16de eeuw in Japan, maar nu is het een typisch Japans gerecht.

en zoveel meer lees je ….HIER

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s