De Japanse keuken : Sushi

Sushi en Sashimi

Sushi  (foto links) is en blijft één van de meest populaire gerechten in Japan. De meeste mensen denken bij het woord sushi onmiddellijk aan rauwe vis, maar dat is niet zo. Sushi slaat op een bepaalde manier om rijst op smaak te brengen met belegen rijstazijn.

Sashimi (foto rechts) is het Japans voor “dun gesneden rauwe vis”. Dit is een apart gerecht dat meestal geserveerd wordt zonder rijst maar met met shisu (bladgroen) en daikon (zomerramenas).

5304662e16e8a5b6f3bff47daa08c0db_medium.

Oorsprong

De oorsprong van sushi ligt in een manier van vis bewaren, die eeuwen geleden in Japan ontstond. De rauwe vis werd geperst tussen zout en rijst en het gefermenteerde product was na enkele maanden klaar voor consumptie. Deze traditie stamde uit Osaka en nog steeds wordt volgens dit procedé een vorm van sushi bereid, de Oshi sushi. Een Japanse chef liet in de 18e eeuw het proces van fermentatie en persen achterwege en gaf de aanzet tot de voor ons bekendere Nigiri sushi. Wanneer men het algemene woord sushi gebruikt, bedoelt men meestal Nigiri sushi.

Wat is sushi?

Sushi is een traditionele Japanse delicatesse, dé snack uit Japan, hoewel oorspronkelijk afkomstig uit Zuid Oost Azië, waarvan het hoofdbestanddeel met rijstazijn aangezuurde rijst is.

Sushi wordt bereid op verschillende manieren ; met rijst, allerlei soorten vis of groente en zeewier. De vorm die men uiteindelijk aan de rijst geeft en de andere bestanddelen bepalen het type sushi. Gecombineerd met diverse vullingen en verschillende toppings zijn er ontelbare varianten waaronder volgende bekenden …

lees en kijk verder … HIER

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s