Voel je thuis in Japan

Nog een laatste artikel na de eetgewoontes in Japan.

1bf0e950cac816822c5b7ad4a1756ec4_medium.

Is Japan een duur land?

Japan heeft de naam een duur land te zijn en dat ‘ís’ ook zo maar dan heb ik het vooral over de overnachtingen voor toeristen!

Eten kan ook duur zijn. Pas op als je kiest voor een lekkere biefstuk en de bekende Japanse gerechten als sashimi, shabu-shabu e.d.

Je gaat best op zoek naar de kleine goedkopere restaurants en kiest voor de traditionele Japanse rijstgerechten, dan is het eten in Japan prima betaalbaar.

In Tokyo, bv. in wijken als Shinjuku, zijn ook veel buitenlandse restaurants waar het eten ook betaalbaar is. En uiteraard zijn er ook de nodige fast-food restaurants (McDonald’s e.d.).

151f335a565ce5b8fef406d93a332413_medium.

In het restaurant

Veel Japanse restaurants hebben een etalage, waar de meeste gerechten (van plastic) tentoongesteld liggen. Meestal staan de prijzen er bij, zodat op die manier een keuze te maken is.

49748bd089c4815f6c56aea4d4cbfa8a_medium.

Het ontcijferen van de Japanse tekens is wel een hele klus. In sommige restaurants worden de gerechten in de menukaarten of aan de wanden nog op de traditionele wijze geschreven, d.w.z. verticaal en een enkele keer staan de prijzen dan ook nog in het Japans schrift geschreven. Dit wordt echter steeds zeldzamer, tegenwoordig hebben de meeste restaurants naast een menukaart in het Japans ook nog een menukaart in het Engels en meestal staan er dan ook nog afbeeldingen van de gerechten bij.

9f7b578c1e372bc8ffe42ee91a16e902_medium.

Een manier om een gerecht te kiezen is even kijken of het gerecht van je buurman er lekker uitziet en wijzen dat je hetzelfde wil. (Zo deed een Deense toerist naar ons gerecht in Spanje, de ober kende alleen maar Spaans, haha)

lees .. HIER… verder

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s