Beestige parken, Planckendael

Na ons bezoek aan de ZOO in Antwerpen gaan we naar …

2. Het dierenpark in Planckendael

Nabij de stad ‘Mechelen’ is één van de grootste dierenparken in België terug te vinden, met name Planckendael. Het dierenpark is vooral geliefd omdat de bezoekers naast een enorm aanbod, ook de kans hebben om een leuke natuurwandeling te maken in een bosrijke omgeving.

d5d1c3a12d4413f5661c9dfb10ead4b7_medium.

Planckendael brengt je dichter bij de dieren. Je ontdekt er de hele dierenwereld in één dag!  Van koning leeuw in Azië langs guitige bonobo’s in Afrika, naar de kangoeroes in Oceanië. In het spectaculaire Amerika wandel je letterlijk tussen de pinguïns en de flamingo’s op de nieuwe ‘Pinguïnpromenade’. Voeder een potje nectar aan de loripapegaaitjes en bezoek het olifantje ‘Kai-Mook’, die dit jaar grote zus geworden is. De dieren staan er te trappelen om je te ontmoeten.

Heb je dan nog energie over? Spring op het vlot of in de kano, hang de acrobaat uit op 14 meter hoogte in de bomen. Kortom, beleef een avontuurlijke dag in Planckendael!

2689282cbf526156c491c7c86894304f_medium.

Eén van de belangrijkste inwoners zijn ongetwijfeld de ooievaars, die hun nest maken in het domein. In 1986 begon het Dierenpark Planckendael met een ooievaarsproject dat deel uitmaakt van een internationaal uitgebouwd programma voor het behoud van deze prachtige vogel.

lees en kijk verder ….HIER

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s