Beestige parken

Wil je een uitstap plannen, met of zonder kinderen? Wat dacht je van een bezoek aan een dierenpark? Dieren en natuur … en je dag is zeker geslaagd!

Welkom in de mooiste natuur-en dierenparken van België.

ab7a865af0275efe44653be35df4ed88_medium.

1. De Antwerpse zoo

De 19de eeuwse dierentuin, vlak naast het station Antwerpen-Centraal, opende voor het eerst zijn deuren op 21 juli 1843 en is daarmee  een van de oudste dierentuinen ter wereld en de oudste van België. Het begon heel schuchter met wat opgezette dieren, geiten en paarden. Tot circa 1850 groeide de verzameling dieren voornamelijk door schenkingen. Reizigers brachten in die tijd vanuit exotische gebieden dieren mee naar ons land. De Antwerpse zoo heeft in zijn bestaan heel wat ups en downs gekend maar de huidige dierentuin is voornamelijk een product van de laatste decennia. In 1975 werd de zoo erkend als beschermd landschap en negen jaar later kreeg hij de stempel ‘historisch monument’. Die erkenning zorgde voor meer centen en de nieuwigheden volgden elkaar dan ook snel op.

Duizenden dieren hebben hun thuis in ZOO Antwerpen. Zij vinden onderdak in prachtige gebouwen, waarvan de meeste geklasseerd zijn.

  • In het ‘kleinapengebouw’ verwelkomen mandrils, mutslangoren, klauwaapjes  en mantelbavianen je van op hun rotstuin met waterval. Het zijn de kleine broertjes van de mensapen. Ook de goudkopleeuwaapjes (foto rechts) hebben hier hun plek. Sommige van onze kleine aapjes zijn zo klein dat je ze soms goed moet zoeken tussen de planten.

lees en kijk verder ….HIER

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s