Beestige parken, Pairi Daiza

Na ons bezoek aan de ZOO in Antwerpen en Planckendael in Mechelen gaan we naar …

3. Pairi Daiza

In 1994 opende Paradisio zijn deuren in Brugelette (Henegouwen). Het park is uitgegroeid van een vogelpark naar een volwaardige dierentuin en draagt nu de naam Pairi Daiza.

b38224519e7ef76aa926c6c68dc0641b_medium.

Pairi Daiza betekent in het oud-Perzisch “afgesloten tuin”. Het is de oudste benaming ooit die de menselijke beschaving gaf aan het “paradijs”.  Deze tuin van 55 ha is gevestigd op de ruïnes van de voormalige Cisterciënzerabdij van Cambron en afgeschermd van de buitenwereld door een muur van drie kilometer lang. Er zijn in het park nog veel ruïnes te vinden.

Ga mee naar binnen, vergeet je zorgen en laat je raken door wat je te zien krijgt. Er is eerst en vooral de mooie natuur, met zijn eeuwenoude bomen, prachtige bloemen en weelderige planten van over de hele wereld. Hier leven zo’n 5000 dieren in harmonie, want het is in de eerste plaats in een dierenpark. Je kunt er het bad van de olifanten aanschouwen en ze zien rondwandelen door de tuin.

Panda’s in Pairi Daiza

Op 23/02/2014 keek gans België uit naar de komst van de twee reuzenpanda’s, Hao Hao en Xing Hui. Pairi Daiza mocht de twee knuffelberen uit China, verwelkomen en de televisievedetten vonden meteen een ‘thuis’ in de nieuw aangelegde Chinese tuin.

0f7d1f994fe88682b6fbfe6886410204_medium.

Meer over de aankomst van de panda’s in België, lees je in een vorig artikel van me :

http://plazilla.com/page/4295111565/xing-hui-en-hao-hao-landen-zondag-in-belgie

Een bezoek aan Pairi Daiza is een ervaring apart : je wandelt van continent naar continent, in landschappen die verwijzen naar Bali, Togo, Australië via Madagaskar, India en Thailand. Tijdens die fascinerende reis maak je kennis met de fauna en flora die de verschillende streken, landen en continenten typeren. Kuieren langs de rijstvelden, de  Balinese tempels, de Chinese tuin, de Afrikaanse dorpen en ontdek vanaf dit jaar ook Cambodja. Geniet van de schatten van architectuur en ambachtswerk, allemaal authentiek, gemaakt door mannen met gouden vingers uit China, Indonesië, Thailand …

lees en kijk verder …HIER

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s