Vliegen zonder zorgen

Enkele praktische tips bij een vliegtuigreis.

Wij maakten reeds heel wat vliegtuigreizen, binnen en buiten Europa. Er zijn verschillen tussen een vlucht naar Spanje of Griekenland of een naar Indonesië of Cuba.

Ik denk dat enkele algemene tips toch nuttig kunnen zijn? Er zijn uiteraard nog meer tips dan deze welke ik hier vermeld. Maar ik ga bij het opstellen van het artikel zo’n beetje uit van onze ervaringen! Alhoewel, een huisdier nemen we nooit mee, roken doen we beiden niet meer en … van luchtziekte hadden we tot nu toe ook geen enkele keer last.

c407ed122514770e176d1eaf48aa191c_medium.

1. Bagage

Er is een beperking in afmeting en gewicht.  Het is afhankelijk van de reis die je maakt. Buiten of binnen Europa gelden verschillende normen. Hiervoor informeer je best de reisbrochure of de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Bij meer gewicht zal je bijbetalen en dat kan snel oplopen tot 40 euro per extra kilo. Hou er ook rekening mee bij de terugvlucht. Teveel en te zware souvenirs kopen kan duur uitvallen!

Wij nemen kleine verpakkingen mee van bv. shampoo, douchegel, bodylotion, dagcrème, schoonheidsproducten … en als ik monstertjes (staaltjes) heb vooraf, dan spaar ik die om mee te nemen.

Wij doen altijd een extra gekleurde riem rond de valies. Er wordt meestal met de bagage gegooid bij het laden en lossen. Een riem kan voorkomen dat de valies openvalt of het slot stukgaat. Er zijn zoveel bijna identieke valiezen en de riem helpt ons vaak om onze valies gemakkelijker te herkennen op de band, bij aankomst.

a30f3f1cfc0cabdfddaa408ed51064e2_medium.

Nog meer informatie over bagage vind je hier :

http://www.brusselsairport.be/nl/passngr/lugagge_travelinfo/weight_restrictions/32_kg_maximum/

http://www.schiphol.nl/Reizigers/OpSchiphol/Bagage/MaximaalBagagegewicht.htm

2. Handbagage

Je mag slechts één handbagage meenemen die in het bagagerek bovenaan moet kunnen liggen. De afmetingen verschillen nogal tussen de maatschappijen onderling. Het maximale gewicht van je handbagage verschilt ook per luchtvaartmaatschappij, het kan variëren tussen 5 en 12 kg. Een tweede stuk wordt op lijnvluchten getolereerd maar moet heel klein zijn zodat het onder de zetel voor je kan liggen.

en nog zoveel meer kan je lezen en zien …. HIER

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s