Ontdek de Franse wijnstreken

Het is weer de tijd van druiven plukken, champagne en wijn maken … Een wijnboer ontmoeten, een  wijnhuis bezoeken, een wandeling door de wijnvelden, overnachten in een wijnkasteel en proeven van de godendrank. Dàt kan allemaal in Frankrijk, een land met een ongeëvenaarde diversiteit aan wijnen.

Tijdens een reis naar onze zuiderburen mag een bezoek aan een wijngaard dus niet op je agenda ontbreken. Frankrijk telt een groot aantal wijndomeinen waar je wijn kan proeven en vaak ook kan kopen. Als je de smaak van het wijnproeven te pakken hebt, kan je natuurlijk ook een hele vakantie besteden aan een rondreis langs de wijngaarden. Je leert er tijdens de ‘Tour langs Franse wijndomeinen’ ook de omgeving kennen én je keert terug naar huis met een aangescherpte wijnkennis.

6f8aad9caf62f58cf8ca72bd0071d718_medium.

De links die ik onder sommige delen plaatste, verwijst naar de wijngaarden die wij bezochten én waarvan ik reeds een artikel maakte.

Ontdek de Franse wijnstreken

1. Vallée du Rhône (Rhônedal)

De wijnen van het Rhônedal, waaronder de beroemde Côtes du Rhône Villages en heerlijke cru’s zijn een streling voor de tong. De hellingen van Tricastin, Costières de Nîmes, Côtes du Ventoux en Luberon of Dios hebben elk een uitgesproken karakter of landschap. De terrassen van rolkeien, steile hellingen en zonnige dalen zorgen voor veel variatie. De Rhônevallei heeft wereldberoemde appellations, zoals Chateauneuf-du-Pape en Hermitage.

Het bezoeken waard :

  • De vele kelders, de 13 gemarkeerde wijnroutes en het proeven van de streekspecialiteiten.
  • De Pont du Gard, een Romeins aquaduct (later uitgebreid tot brug) bevindt zich tussen Nîmes en Avignon.
  • Avignon met zijn historisch centrum en het paleis van de pausen – de okergroeves van de Luberon – de Mont Ventoux en de Dentelles de Montmirall (bergmassief) – de wijnwandelpaden van Bourg Saint Andéol – de wijnmarkten – Nimes, het kasteel van Grignan en de wijnuniversiteit van Suze la Rousse.

2. Champagne

1612f02cc7c3f6e1ebf0abdd96d7f244_medium.

Heuvels, rivieren, indrukwekkende bouwwerken van de wereldmonumentenlijst en stadscentra waar statige art-decogevels prijkten naast levendige terrasjes vormen het beeld van deze wijnstreek. Hier is de Chardonnay, Pinot noir en Pinot meunier aangeplant. Dit zijn druivensoorten waarmee de beroemdste feestelijke wijn bereid wordt, de Champagne! De diverse wijnroutes voeren je door prachtige landschappen en laten je in de champagnehuizen en bij de wijnboeren de geheimen van de wijnproductie en de schitterende wijnkelders ontdekken ….

lees verder … HIER

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s