Cantabrië – Santoña

Voor ansjovis en tonijn moet je in Santoña zijn!

We nemen de weg nemen van Castro-Urdiales naar Santoña en rijden de laatste kilometers door een beschermd ‘wetland’.

Wikipedia : Drasland (Engels: wetland) is laagland dat permanent of tijdelijk verzadigd is/wordt door opkomend water. Het is dus een gebied op de grens tussen landelijk en waterrijk gebied, gebied dat zeer verschillend doch zeer afhankelijk is van beide. Drasland vertoont hierdoor een karakteristieke vegetatie, een zeer grote biodiversiteit, aangepast aan deze wisselend omstandigheden. Het gebied dient veelal op de eerste plaats als opslag voor overtollig water. Bij overstroming nemen zij het teveel aan water op en bij droogte geven zij dat water af en bewaren zo het natuurlijk evenwicht. Een drasland verschilt evenwel wat van een moeras dat meestal extreem drassige grond is terwijl een drasland een afwisseling van droog en nat kan zijn. In  Nederland is de Waddenzee een voorbeeld van een drasland. Vroeger bestond Nederland veelal uit veen.

Door de vele soorten biotopen vlak bij elkaar is er een breed scala aan leven, wat natuurlijk weer veel vogels en andere roofdieren aantrekt.

9af7b7147d9e7f51bb79b19f2383d5dd_medium.

Voor wie enkel het strand opzoekt ziet de ligging van Santoña er niet uitnodigend uit. Maar voor wie van natuur houdt is het een heel mooi stukje weg. We rijden langs een erg drassig gebied waar vooral reigers thuis zijn. Veel vogels overwinteren er of gebruiken het wetland als rustplaats tijdens de trek. Ik vind het wel jammer dat er geen enkel plaatsje is waar we even kunnen stoppen om foto’s te nemen, traag doorrijden dus en genieten van de natuur …

d1ceef4e6bbbdb2bad7bffa72976b0b3_medium.

Ik heb toch een paar foto’s genomen via google

Santoña

Aan de overkant van de monding van de Rio Asón ligt het vissersstadje Santoña met naast de visserij een enorme conservenindustrie. 80% van de totale Spaanse productie van conserven van bijvoorbeeld tonijn en ansjovis is hier te vinden.

veel meer lees je  …HIER


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s