Rog, een echte klassieker

Ik maakte deze middag een lekker stuk vis klaar. Rog vraagt niet veel werk om heerlijk te smaken, enkel wat boter en kappertjes !

Rog met salsa verde en gebakken krieltjes

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 roggevleugels (ong 200 gram elk)
  • 500 gram krieltjes
  • 200 gram fijne boontjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van ½ citroen
  • 4 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
  • 12 blaadjes basilicum
  • 14 muntblaadjes
  • 2 eetlepels kappertjes, gespoeld)
  • 3 ansjovisfilets, gehakt
  • 1 eetlepel pittige mosterd
  • Olijfolie
  • Boter
  • Peper en zout

7910ba772f0ebf0777f86710cc5716f0_medium.

Bereiding :

– Mix in een blender of keukenrobot de peterselie fijn met de basilicum, munt, knoflook en de gehakte ansjovis. Voeg de kappertjes, het citroensap, 6 eetlepels olijfolie en de mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Plaats dit in de frigo.

– Boen de krieltjes schoon en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Blancheer de boontjes in licht gezouten water en spoel ze onder stromend koud water. Snij te grote krieltjes in tweeën.

3911a1fd81d7763b8a91e1686db0d4d5_medium.

– Dep de rog droog en bak in voldoende boter aan elke kant gedurende een 3-tal minuten op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Zet het vuur zachter en laat nog 2 minuten verder bakken.

7452157b7c7628bca5f27035e9940fa3_medium.

– Bak in een andere pan ondertussen de krieltjes in wat boter

– Verdeel de boontjes en krieltjes op de borden. Leg er de rog bij en werk af met de salsa verde. Leg er eventueel nog enkele kappertjes op.

5c57bd713ee4e8ffa1ae0d355071397c_medium.

34ccde4339e94038ff277f24f82d7a85_medium.

Smakelijk!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s