Gevulde pompoen met wilde rijst en honing

We gaan voor een lekker vegetarisch gerecht met wilde rijst

20aba7ddb7b1449f2e609f1e4003df38.jpg

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 butternutpompoen
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 200 gr wilde rijst
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • olijfolie
  • nootmuskaat, zeezout en peper uit de molen

Bereidingswijze:

  • kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.
  • Maak de paprika schoon en snij in blokjes.
  • Meng de honing met 2 eetlepels olijfolie en het citroensap.
  • Pel en snipper de ui. Fruit hem glazig in olijfolie.
  • Doe er de paprika en de rijst bij en stoof even mee. Roer er de tomaten door en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de pompoenen maar schil ze niet. Halveer ze overlangs en lepel er de pitten uit.
  • Vul de pompoenhelften met het rijstmengsel en bestrijk met de honingdressing.
  • Schik ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met paneermeel en besprenkel met olijfolie.
  •  Zet 40 minuten in de oven, en bestrijk geregeld met de honingdressing.
  • Werk af met zeezout en serveer.

http://www.libelle-lekker.be/recepten/eten/14077/gevulde-pompoen-met-wilde-rijst-en-honing

35a0b703054354c2b22c8bf8ebfbabd8.jpg


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s