Paprika risotto met spinazie

Geniet van dit lekker vegetarisch gerecht.

3551d78aabbe61848831047cc3a9ffc7.jpg

Ingredienten voor 4 personen:

  • 300 gram risottorijst
  • 2 rode paprika’s
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode chilipeper
  • 300 gram verse spinazie
  • 50 gram boter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • halve theelepel gedroogde oregano
  • 50 gram feta

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 220°
  • Verwijder de zaadlijst uit de paprika en rode peper
  • Snij de paprika in dunne reepjes
  • Rooster de paprika’s gedurende 20 minuten in de oven
  • Breng het water samen met het bouillonblokje aan de kook
  • Hak de ui, knoflook en chilipeper fijn
  • Fruit deze in een grote koekenpan samen met 3 eetlepels olie
  • Voeg de risottorijst toe en roerbak 3 minuten
  • Blus het geheel met de witte wijn en zet het vuur middelhoog
  • Laat de rijst de wijn opnemen en doe er een schep groentebouillon bij
  • Laat de rijst het opnemen en weer een schep groentebouillon
  • Herhaal dit tot alle groentebouillon is opgenomen (gedurende 20 minuten)
  • Laat 5 minuten al roerend gaar koken
  • Voeg de paprika, spinazie en feta in blokjes toe
  • Roer goed door elkaar gedurende 2 minuten
  • Zet vuur uit en laat nog 2 minuten gaar stomen met de deksel op de pan
  • Serveer warm eventueel met kip of vegetarisch vlees

http://wessalicious.com/paprika-risotto-met-spinazie/

35a0b703054354c2b22c8bf8ebfbabd8.jpg


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s