Vegetarisch: cannelloni met groentenvulling

Mijn dochter en schoonzoon zijn vegetariërs.
In de loop der jaren heb ik al heel wat geëxperimenteerd met groenten en pasta’s.
Hierbij geef ik het recept van de cannelloni waar ze allebei verzot op zijn.
Het lijkt ingewikkeld maar eigenlijk is het heel gemakkelijk te maken!

Ingrediënten

  • 400 gram tomaten (of blik)
  • 1 ui – 1 wortel
  • 1/2 stengel bleekselder
  • ong. 6 eetlepels olijfolie
  • 1 aubergine – 2 kleine courgettes
  • 1 (of 2) teentjes knoflook
  • 1 rood spaans pepertje
  • gedroogde oregano
  • 300 gram kaas  (meer uitleg hieronder)
  • cannelloni (die niet meer hoeft voorgekookt te worden)
  • 60 gram geraspte kaas
  • beetje boter
  • gedroogde tijm
  • peper, zout
Voor de kaas neem ik : feta + beetje cambozola (of roquefort).
Wie niet houdt van felle smaak kan feta + ricotta
Het is ook heel lekker met 300 gram verse geitenkaas (voor liefhebbers)
In plaats van verse tomaten kan een blik gepelde tomaten. Die van ‘Benito’ (colruyt of okay) – gepelde tomaten in stukje, met basilicum .. vind ik lekker!

Bereiden

1. voor de tomatensaus: de tomaten wassen, pellen, ontpitten en in kleine blokjes snijden (of blik).
De ui en wortel + selder in kleine stukjes snijden.
2. Olijfolie verhitten in een kom en alle groenten (behalve de tomaten) daarin stoven.
Na een tijdje, de tomaten en een beetje tijm toevoegen.
De saus kruiden met peper en zout, de deksel op de kom leggen en ongeveer 20 minuten laten sudderen.
3. Voor de vulling: de aubergine en de courgette, de knoflook en het pepertje wassen en in kleine stukjes snijden.
Knoflook pellen, fijnhakken. Pepertje doormidden snijden, ontpitten en in fijne reepjes (of stukjes) snijden.
De resterende olijfolie verhitten, de blokjes aubergine, courgette, look en pepertjes daarin aanbakken. Kruiden met peper, zout, 1 theelepel oregano … beetje laten afkoelen.
De kaas ( feta, geitenkaas of …) in vrij grote stukken verdelen en deze door de saus roeren.
5. De cannelloni vullen met het groente-kaasmengsel en in een ovenschotel leggen.
Er mogen canelloni’s op elkaar gelegd worden (lagen).
6. De tomatensaus over de cannelloni verdelen. bestrooien met geraspte kaas + een paar vlokjes boter.
Op de middelste richel van de oven ongeveer 30 minuten bakken tot het geheel goudbruin is.
(Om de cannelloni te vullen, hou ik ze eventjes recht, doe vulling erin en leg ze dan plat in schotel)

Smakelijk!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s