De watervallen van Coo

De weervrouw voorspelt een zonnige 2 november … zonnig, maar dan vooral in het zuidoosten van ons kleine landje. Dit was voor ons voldoende om naar de Ardennen te rijden en meer bepaald, richting Oostkantons.

De Ardennen staan bekend om hun pittoreske dorpjes, woeste rivieren, grotten en mooie bossen. Het is een fantastische omgeving voor wandelaars, klimmers en mountainbikers. Mooie landschappen openbaren zich bij elke draai, en verrassen de bezoekers. Kortom, het is een paradijs voor jong en oud!

De watervallen van Coo en de omgeving zijn een ideale plaats om te genieten van de natuur en te wandelen in de herfstzon.

De watervallen van Coo

Ik denk dat bijna elk Belgisch kind op schoolreis ging naar de watervallen van Coo. En dat was meestal gelinkt aan de les aardrijkskunde.

Coo is een dorpje in de Belgische provincie Luik. Het ligt in de gemeente Trois-Ponts aan de Ambleve. Trois Ponts dankt zijn naam aan de oude bruggen die gebouwd werden over de 3 rivieren die samenkomen in haar cuvette : de Salm, l’Ambleve en het beekje van Bodeux.

In het midden van de 18e eeuw ontstond hier door het afsnijden van een meander een dubbele waterval van 15 meter hoogte). De watervallen zijn door de Prins-abt van Stavelot om het aan de Ambleve gelegen Petit-Coo tegen overstromingen te beschermen.

De waterval is met 15 meter de hoogste en meest beroemde waterval van België en wordt door velen bezocht.

Aan de voet van de watervallen werd een attractiepark gebouwd nl “Télécoo”. Er waren veel ontspanningsmogelijkheden zoals skelteren of karting, minigolf en kajak. Maar ook de stoeltjeslift die bezoekers op hoogte van het prachtige vergezicht op de vallei van de Amblève laat genieten, heeft succes.

Later werd dit park opgekocht door Studio 100, volledig opgeknapt en hernoemd in Plopsa Coo ; met diverse attracties en een groot wildpark dat ontdekt wordt dank zij een 40-minuten durende treintocht.

De inkomsprijs tot het park is slechts 2,5 euro per persoon. Maar wie de attracties wil beleven en het treinritje maken, heeft een all-in ticket nodig. Voor 25 euro kan je dan onbeperkt van de attracties gebruik kan maken. Het is een paradijs voor gezinnen met kinderen.

De watervallen zelf kunnen gratis worden bezocht en dienen als startpunt voor vele wandelaars en natuurliefhebbers.

Het natuurlijke schouwspel was de reden voor de bouw van dit attractiepark dicht in de buurt van de waterval. Veel toeristen komen dit schouwspel in de Ardennen bewonderen.

Wandel met ons mee ….

De rivier : ‘Ambleve’ vóór de val naar beneden

We steken de brug en kunnen aan de andere kant de trap naar beneden nemen, tot heel dicht bij de watervallen.

kleine waterval links van ons, grote waterval rechts achter ons

Het is jammer dat ik hier het geluid van het ‘wilde’ water niet kan weergeven.

De waterval is vanaf beneden gezien ook heel mooi.

In volgend deel wandelen we verder in de omgeving

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s