Istanbul, stad aan de bosporus

Istanbul, de enige stad die op twee continenten ligt.

95830861313767240d365e84aa7bee77_medium.

Istanbul is – naast de brug tussen oost en west – een adembenemende stad aan het water, die zelfs artiesten als Mozart en Agatha Christie wist te inspireren.

Turkse Mars van Mozart

The mystery of Room 411 van Agatha Christie

 

6652db827f5725f3524d58e9c95d591c_medium.

Het is dan ook geen wonder dat deze bruisende metropool aan de Bosporus, in 2010, tot Europese Culturele Hoofdstad werd uitgeroepen.

Jammer genoeg zijn al die mooie steden en cultuur nu doelwit voor terrorisme en worden ze bedreigd door aanslagen en bommen. Ook vandaag werd de wereld wakker geschud door een bommelding in het historisch centrum van Istanbul, met opnieuw doden en gewonden tot gevolg.

Wij bezochten (in 1999) Istanbul tijdens een 8-daagse rondreis door Turkije. We hebben alleen mooie herinneringen aan die reis. Er waren wel rellen tussen Koerden en Turken, maar dat hield ons niet tegen om de reis te maken.

Ik probeer er wat foto’s van toen bij te plaatsen, maar de kwaliteit laat te wensen over (ik bezat nog geen digitaal fototoestel)

 

We beginnen de reis met een wandeling naar historisch centrum, de Sultanahmet buurt. De wijk en het plein zijn genoemd naar Sultan Ahmed I.

55e9b686b920acac722da045a3db2608_medium.

Het Sultanahmet-plein is een populaire ontmoetingsplaats en ligt centraal tussen de belangrijkste bezienswaardigheden. Hier bevinden zich de Top-3 van Istanbul: de majestueuze Blauwe Moskee – dé publiekstrekker van de stad, de Hagia (Aya) Sophia – en het Topkapi-paleis op loopafstand van elkaar.

LEES MEER …

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s